Бронхостоп за влажна и суха кашлица: Употреба

 Бронхостоп, съдържащо активните съставки от растителен произход. Бронхостоп съдържа екстракт от мащерка и екстракт, лечебна ружа или капки за гафафенин за перорално приложение.

Екстрактът от мащерка съдържа флавоноиди и етерични масла, които са изразили бронходилататор, и  антибактериални действия. Екстрактът от мащерка спомага за намаляване на вискозитета на храчките, стимулира отделянето на слуз от дихателните пътища, облекчава дишането и намалява кашлицата.

Какво е Бронхостоп ?

Бронхостоп се използва за суха кашлица, Възпаление на лигавицата, Възпаление на лигавицата на дихателните пътища, Възпаление на лигавицата на стомаха, Стомашни язви, Възпаление на пикочните пътища и други състояния.

Бронхостоп също може да се използва за цели, които не са изброени в това ръководство.
Бронхостоп съдържа екстракт от корен от марихул и екстракт от мащерка от мащерка като активни съставки.

Бронхостоп работи чрез формиране на защитен слой върху кожата и лигавицата на участъците; спиране на растежа на гъбичките.
Подробна информация, свързана с употребата, състава, дозировката, страничните ефекти и прегледи на Бронхостоп, е представена по-долу.

За какво се използва сиропът за кашлица Бронхостоп ?

Бронхостоп-приложение

Приложение

Бронхостоп се използва за лечение, контрол, профилактика и подобряване на следните заболявания, състояния и симптоми:

 • Суха кашлица
 • Възпаление на лигавицата на диарията
 • Възпаление на лигавицата на дихателните пътища
 • Възпаление на лигавицата на стомаха
 • Стомашни язви
 • Възпаление на пикочните пътища
 • Гъбични инфекции

Бронхостоп може да се използва и за цели, които не са изброени тук.

Механизъм на действие и фармакология на Бронхостоп

Бронхостоп подобрява състоянието на пациента, като изпълнява следните функции:
Създаване на защитен слой върху кожата и облицовката на участъците.
Спиране на растежа на гъбичките.

Екстрактът от мащерка намалява дразненето на дихателните пътища, което води до значително намаляване на кашлицата при пациентите.

Релаксира слоя гладка мускулатура на бронхите, намалява дразненето на дихателните пътища и намалява вискозитета на храчките.

Бронхостоп улеснява отстраняването на храчките, облекчава дишането и предотвратява развитието на бронхиална обструкция.  (източник )

Предпазни мерки и начини на употреба на сироп Бронхостоп

Странични-ефекти-Бронхостоп

Странични ефекти

Преди да използвате Бронхостоп за кашлица, уведомете Вашия лекар за текущия списък на вашите медикаменти, продуктите, които ползвате (например витамини, билкови добавки и т.н.), алергии, предшестващи заболявания и настоящи здравословни проблеми (например бременност, предстояща хирургия, и т.н.).

Някои здравословни проблеми могат да ви направят по-податливи на страничните ефекти на лекарството.

Вземете по указания от Вашия лекар или следвайте инструкциите , отпечатана върху листовката. Дозата се основава на Вашето състояние. Уведомете Вашия лекар, ако Вашето състояние продължава или се влошава. Важни точки за консултиране са изброени по-долу:

 • Кърмене
 • бременност
 • планирала да забременее или кърмите

Дозиране

Сиропът трябва да бъде неразреден. Ако е необходимо, сиропът може да се разреди в чаша топъл чай или питейна вода. Продължителността на лечението и дозата, определени от лекаря Бронхостоп.

Бронхостоп за деца от 1 до 4 години, обикновено се препоръчва назначаване сироп 5 ml на всеки 3-4 часа.

Деца от 4 до 12 години, като правило препоръчваха назначаването на 7,5 ml сироп на всеки 3-4 часа. Тийнейджъри и възрастни, като цяло се препоръчва назначаване 15ml сироп на всеки 3-4 часа.

Максималният препоръчителен брой приемане Бронхостоп сироп е 6 пъти на ден. Ако в рамките на 7 дни след началото на терапията с Бронхостоп сироп не се наблюдава положителна динамика на развитие, трябва да се коригира терапевтичния режим.

Взаимодействие с други лекарства

Едновременната употреба на перорални капки Бронхостоп с фенилбутазон, оксифенбутазон и салицилати може да повиши риска от дразнене на стомашната лигавица.

Перорални капки Бронхостоп не трябва да се прилага в комбинация с лекарства, които потискат централната нервна система.

По време на терапията с перорални капки е забранено да се пие алкохол и да се приемат лекарства, съдържащи етилов алкохол.

Перорални капки Бронхостоп, докато се прилагат, потенцират действието на успокоителни и мускулни релаксанти.

Бременност

По време на бременност и кърмене Бронхостоп може да бъде назначаван само под внимателен надзор на лекуващия лекар.

Предозиране

Прилагането на  Бронхостоп сироп и подсладени таблетки при дози, които надвишават препоръчваните, не е имало развитие на токсични ефекти.

Използването на лекарството под формата на капчици Бронхостоп перорални дози, които надвишават препоръчителните, могат да развият повръщане, гадене, тахикардия и миастения гравис.

Освен това, когато значително количество от препоръчителните дози може да развие диария и симптоми на интоксикация. Няма специфичен антидот.

При предозиране се препоръчва назначаването да означава симптоматично лечение.

Приложение при кашлица

Бронхостоп-кашлица

Суха кашлица

Сухата кашлица често се проявява заедно с обикновена кашлица и може да бъде причинена от вирусни инфекции или алергии.

За разлика от кашлицата, сухата кашлица не произвежда слуз и затова се нарича „непродуктивна“. Експертът на имунната система д-р Джен Тан изследва основните причини и симптоми на суха кашлица, като същевременно препоръчва природни решения облекчаване на всяко дразнене или възпаление. Бронхостоп намаля симптомите и успокоява кашлицата.

Свързана статия: Кашлица – най-добрите 15+ домашни лекове и рецепти за лечение

Спрей

Бронхостоп e перорален спрей е лекарствен продукт, използван за инфекциозно-възпалителни заболявания на устната кухина, проявяван чрез възпаление на венците и лигавиците.Състои се от екстракт от мащерка и екстракт от градински чай. Симптоматично лечение на възпаление на венците и лигавиците.

За информация относно ефикасността и възможните нежелани реакции, прочетете листовката или попитайте Вашия лекар или фармацевт. Продуктът е лекарствен продукт за употреба при посочената индикация, изключително въз основа на продължителна употреба.

 Цена

Цена, зависи от това, какъв Бронхостоп желаете да закупите.

 • Цена на сироп е средно 15 лв. за 150 мл.
 •  Цената на Бронхостоп пастили е средно 8 лв. за 20 броя.
 • Цената на Бронхостоп спрей е средно 12 лв.

Статията има информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button