Редакционна политика

Знаем, че доверието е най-важното, затова искаме да споделим повече за това как създава съдържание, което е точно, ясно, актуално и стъпва на научни проучвания.

Намирането на информация за здравето е лесно. Намирането обаче на достоверна, подходяща, лесна за разбиране информация може да бъде трудно и дори невъзможно.

zdraveplus.com променя всичко това. Ние правим здравната информация разбираема и достъпна, за да можете да намерите най-добрите решения за себе си и хората, които обичате.

Опростяваме сложните теми и избягваме ненужния жаргон, за да можете да разбеере лесно информация.

Независимо дали търсите насоки, основани на факти за конкретно състояние, епизодичен здравен проблем или общо здравословно състояние, ние сме тук за Вас.

При изготвянето на всяка статия, ние анализираме огромен обем от информация и различни гледни точки.

Винаги потърсете съветите на вашия лекар или друг квалифициран лекар по въпроси, които може да имате по отношение на медицинско състояние.

Никога не пренебрегвайте професионалните медицински съвети или отлагате посещение поради, нещо което сте прочели в сайта zdraveplus.com!

Нашата мисия

Искаме да бъдем най-довереният ви съюзник в стремежа си към здраве и благосъстояние.

Нашият процес на създаване на съдържание

Редакционните екипи на zdraveplus.com се ангажират да създават качествено съдържание, като поддържат най-високите журналистически стандарти.

Ние се стремим да осигурим изчерпателни, безпристрастни, честни и навременни насоки и предприемане на действия в следващите стъпки.

Екипът ни създава съдържание на база научни проучвания

Съдържанието на се създава, проверява фактите и се преглежда от квалифицирани редактори, които анализират клинични проучвания, анализи, изследвания на сайтове, като : clevelandclinic.org , Национален институт по здраве на САЩ ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/ ), MAYO Clinic , научни изследвания на ScienceDirect, Министерство на Здравеопазването на България

Нашите препратки, източници и цитати

Имаме строги насоки за снабдяване и разчитаме на партньорски изследвания, академични изследователски институции, правителствени агенции и медицински асоциации.

Всяка статия е подробно проучена и източниците са проверени, за да се гарантира, че са скорошни, авторитетни и обективни. Първичните източници, включително проучвания, научни справки и статистически данни, са свързани във всяка статия или могат да бъдат намерени в раздела с ресурси ( референции ) в долната част на нашите статии.

Актуализацията на статиите

Нашите експерти непрекъснато наблюдават пространството за здраве за проучвания, и ние актуализираме нашите статии, когато имаме нова информация. Имаме зададен график за поддръжка на статии:

  • Веднъж на всяка година правим подробна актуализация на статиите в zdraveplus.com
  • При констатация на грешна информация, веднага тя бива редактирана

Редакторска селекция на оригинално съдържание

Zdraveplus.com създава оригинално съдържание като се позовава на следните критерии:

Уместност – Проблеми, които могат да повлияят на това как управлявате собственото си здраве и здравето на вашето семейство. Темите включват отразяване на новините за здравето: информация за лекарства, информация за билки, информация за здравословни проблеми.

Клинична значимост – последните медицински проучвания, публикувани в рецензирани медицински списания, като The Journal of American Medical Association, The New England Journal of Medicine, The Lancet, Pediatrics, Diabetes Care, Circulation и много други.

Тенденции – Сезонни интереси, като „Лятна алергия“, „Сезонни алергия“ и „Простуда и грип“; осведоменост за общественото здраве, като например „Месец на осведоменост за рак на гърдата“ и „Месец на здравото сърце“; и нововъзникващи тенденции в здравеопазването, като най-новите хранителни дбавки, фитнеса, профилактиката на болести, здравословния живот, алтернативните подходи и много други.

Най-важното за сайта – Ние предоставяме информация за Ваша осведоменост и никога не трябва да се доверявате на информация, ако имате здравословен проблем, а незабавно да посетите лекар.

Разгледайте и нашият изчерпателен справочник за болести от А до Я.

Може да научите повече в секция права на употреба.

Back to top button