Как да изчистим токсините от тялото за три дни?

Знаете ли, че всяка пролет е добре да Изчистим тялото си от Токсини?

Тази статия ще бъде Ваш гид в детоксикацията на тялото ви.

Всъщност извършването на редовни почиствания и детоксикация на тялото е основен принцип на вярванията за здраве и изцеление.

Как да изчистим тялото си от токсини

Човешкото тяло има естествена способност да се детоксифицира. Всъщност тялото разполага с няколко системи за премахване на отпадъците. Системата за отделяне играе най-голяма роля при детоксикацията.

Най-важната работа на тази система е дефекация и уриниране. Основните органи, които съставят отделителната система, са кожата, черния дроб, белите дробове, дебелото черво и бъбреците.

Може да се изненадате да научите, че кожата ви е част от вашата система за отделяне  – кожата помага за елиминиране на токсините през потните жлези. Целта на потта е да регулира телесната температура. Когато потта преминава през потните ви жлези, то отнема токсини с нея.

Ролите на другите органи са също толкова важни.

Това е задачата на черния дроб да филтрира и изхвърля отпадъци, хормони, лекарства и други чужди вещества.

Белите дробове помагат за отстраняването на въглеродния диоксид (отпадъчен газ в резултат на дишането).  

Дебелото черво има няколко важни задачи. Той поглъща вода и оставащи хранителни вещества от храната.

Той също така превръща отпадъците в изпражнения, за да бъде изтласкан от тялото чрез дефекация.  Бъбреците филтрират кръвта и помагат за отстраняване на отпадъците от тялото чрез уриниране.

Цялото тяло разчита на тази система, за да живее здравословен живот. Вашето тяло се детоксицира през цялото време, 24 часа в денонощието. Дори вашият мозък изчерпва токсините докато спите.

За пълна детоксикация, прочетете нашата статия 5 стъпки как да направя детоксикация.

6 начина за детоксикацията на тялото

Ще разгледаме най-полезните начини по-които ще пречистите тялото си. Билките са също една важна част от това.

Изберете правилните храни

Едно от най-хубавите неща, които можете да направите, за да поддържате процеса на детоксикация на тялото, е да намалите натоварването и да намалите токсините, които поставяте в тялото си на първо място.

Изберете органични зеленчуци и плодове за бързо хранене и други преработени храни.

ГМО продукти и замърсени с пестициди храни добавят вредни токсини към вашата диета. Избягвайте ги, като чумата.

Упражнение и медитация

Упражненията и медитацията спомагат за поддържането на здраво тяло. Упражненията ви помагат да се потите, а изпотяването помага за отделянето на токсини през кожата ви.

Изследванията са открили следи от арсенал, кадмий, олово и живак в пот . Медитацията ви помага да изчистите ума си и да намалите стреса.

Стресът може да бъде толкова токсичен за вашето здраве като химикалите. Разстроен ум може да причини лошото функциониране на физическото тяло.

Диета

Детоксикирането на тялото не е само за това, което избягвате, но и за това, което консумирате.

След здравословна диета може да се извърви дълъг път. Съществуват и много храни, които помагат за детоксикация – чесън, лимон, кълнове от броколи, боб и сурови зеленчуци.

Много диети насърчават прочистване и детоксикация.  Можете също да опитате сурова алкална диета.

Това е временно почистване, състоящо се от сурови плодове и зеленчуци и сурови ядки, семена и кълнове.

Това е страхотна стратегия за детоксикация на дебелото черво и черния дроб. Диетата със сок също е полезна и е концентрирана около консумирането на прясно направен плодов и зеленчуков сок – за предпочитане органичен.

Пречистете въздуха, който дишате

Дишането на чист въздух е друг начин да намалите излагането на токсини. Докато не можете да контролирате цялата среда, можете да контролирате въздуха във вашия дом.

Дим, мухъл, плесени и микроорганизми могат да направят въздуха във вашия дом по-токсичен от външния въздух.

Висококачественото устройство за пречистване на въздуха е най-добрият начин да запазите въздуха си чист и без токсини.

Ако качеството на устройството за пречистване на въздуха е извън вашия бюджет, вместо това вземете няколко домашни растения; Те са ароматизатори на природата. Те помагат да се филтрира въздуха и да се премахнат токсините.

Пълната детоксикация на тялото

Пълната детоксикация на тялото е стъпка, която се фокусира върху всеки орган, участващ в премахването на тялото от токсини.

Програмата трябва да се съсредоточи върху премахването на вредни организми, химикали и токсични метали, докато почиства дебелото черво, черния дроб и бъбреците.

Почистването на дебелото черво е важна часта за прочистване на цялото тяло.

Пълната детоксикация на тялото е дълъг и ангажиран процес. Това е цялостна детоксикация на тялото, която ще ви помогне да елиминирате натрупването на токсини и да се чувствате чудесно.

Какво е детоксикация?

Просто казано, детоксикацията е процес, при който човек прави промени в начина на живот, за да изчисти тялото си от токсини.

Тези промени в начина на живот обикновено включват въздържане от определени вредни неща и оптимизиране на процесите на тялото. Някои промени са временни, като например след почистване, други са постоянни.

Също така трябва да обясним използването на термина „токсини“.

Токсините са всяко вещество, което може да е отровно или да има отрицателни последици за здравето. „Токсин“ се отнася до всички метали, химикали, замърсители, изк

уствени хранителни съставки, пестициди и отрови, които причиняват увреждане на тялото.  „Токсин“ е много широк термин.

Изкуствено създадените химикали могат да бъдат токсини, но също така и природните вещества също могат да бъдат токсични. Арсенът е естествен токсин.

Технически, така е и отровата от кобра (макар че е по-малко вероятно да откриете, че това замърсява водоснабдяването на града ви).

Ние сме в постоянен контакт с вредни организми и замърсители. Те са в нашата вода, в нашата храна и във въздуха, който дишаме; много трудно да се измъкнем от тях.

Източникът на много здравни проблеми са токсините, които се натрупват в тялото ни през годините.

Няма практически начин да се предпазите от всички токсини в околната среда.

Вие ще трябва да живеете през останалата част от живота си в херметически затворен костюм (и това би било кратък живот, тъй като не можете да ядете или пиете.)

За щастие съществуват начини да се противодейства на някои токсини и замърсители. Природните процеси на детоксикация на тялото  съществуват, за да се справят с тези, които не можем да избегнем. Можете да помогнете на тялото ви да изпълнява тези процеси с помощта на редовно почистване.

Първо, нека разберем естествените начини за почистване.

Билки за детоксикация

Има много ползотворни билки, които са невероятно детоксикиращи и помагат да се поддържа черния дроб и бъбреците за премахването  на отпадъците от тялото. Много от тях могат да се намерят точно пред вашата врата и в градината!

Глухарче

Векове наред части от цялото растение от глухарче са били използвани за подпомагане на широк спектър от болести. То насърчава редовността на червата и доброто ниво на хидратация в организма. И нейният известен дериватичен чай от глухарчета е използван за подпомагане на дискомфорта на ставите.  Той има силни свойства за прочистване на организма от токсини.

Джинджифил

Джинджифилът е чудесен за помощ при проблеми с храносмилането и нарушения в стомахът. Когато тялото ни абсорбира прекалено много токсини, то пречи на храносмилателния процес. Джинджифил може да помогне за възстановяване на храносмилателните ензими в червата. Той стимулира отново нашите храносмилателни системи, които са важна част от процеса на детоксикация, което ни позволява да се отървем от нежеланите токсини.

Червена детелина

Червената детелина е невероятна за почистване на кръвта. Цветовете им имат способността да пренасят отпадъците от кръвта, правейки тази билка ценна част  за детоксикация.

Червената детелина също е мощен тоник, който помага да се подпомогне разлагането на токсините в лимфната система. Неговите отхрачващи свойства също са чудесни за хора, нуждаещи се от белодробна подкрепа.

Корен от репей

Въпреки че това може да не е най-вкусната  билка, това е препарат за почистване на кръвта и зареден с детоксикиращи хранителни вещества като фолиева киселина, витамини С, Е и магнезий. Репей също е диуретик, което помага да се изхвърли токсично натрупване в кръвта и да се елиминира чрез урината ви.
Репей е силна билка и би било препоръчително да го включите, след като сте преминали месеци на  детоксикация. Той има много силен афинитет към черния дроб и работи изключително добре, за да елиминира токсините, поради което може да ви накара да се почувствате зле, ако нямате пълна детоксикация.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button