Какви хранителни добавки да си взема, съвети от HealthStore

Приемането на определени добавки не е безрисково. И на пръв поглед безобидни често срещани вещества могат да бъдат с риск в определени случаи, особено ако сте начинаещи в тяхното приемане.

Когато избирате кои от тях ще пиете ежедневно, имайте предвид препоръчителните дози, както и всички потенциални взаимодействия с прием на други лекарства. Най-добре е да получите препоръки и одобрение от Вашия лекар, преди да започнете употреба на каквито и да било хранителни добавки, независимо колко естествени и безвредни могат да звучат. 

 хранителни добавки

Ако сте аматьори в правилното хранене и планирате да добавите хранителна добавка към Вашия режим, здравословен начин на живот или спортни дейности, ето няколко, които ние от онлайн магазин HealthStore Ви препоръчваме да приемате.

В статията ще прочетеш научно доказана информация за:

Червена боровинка

Хранителните добавки с червена боровинка са сравнително евтини и могат да помогнат за намаляване на риска от повтарящи се проблеми и инфекции на пикочните пътища както при жени, така и при мъже.

Масло от крил

Повечето хора не ядат препоръчителното количество мазна риба, като по този начин оставят някои потенциални пропуски в организма.

Омега-3 мастни киселини са свързани с повечето ползи за здравето, включително повишаване на чувствителността към инсулин, намален риск от развитие на коронарна болест на сърцето и дори допринася за добър ефект при депресия.

Включването на масло от крил може да помогне за запълване на хранителните дефицити, особено ако не сте любители на морски дарове.

Криловото масло може да предложи превъзходно усвояване на рибено масло, тъй като доставя Омега-3 EPA и DHA в естествената му фосфолипидна форма.

Калций и магнезий

Калцият и магнезият са два минерала, които са изключително важни за здравите ни кости и правилното функциониране на сърцето.

За съжаление, много от нас не си ги набавят, защото не ядат храни, богати на тях. Затова е хубаво да се приемат като хранителни добавки.

Това може да Ви помогне да поддържате костите си във върхова форма. Приемането на магнезий вечер също може да има успокояващ ефект, който да Ви помогне да заспите бързо и дълбоко.

Витамин D

Витамин D се произвежда в кожата ни, когато е изложена на слънце. Но начинът ни на живот пречи на телата ни да си го набавят в достатъчно количество, за да отговоря на нашите нужди. В резултат на това много от нас изпитват недостиг на този ключов витамин, което налага приема му като добавка. По-ниските нива на това хранително вещество създават повишен риск от остеопороза, депресия и различни видове инфекции.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button