Действащи Бабини лекове за болки в кръста

Съществуват голямо разнообразие от Бабини лекове за болки в кръста, както и редица домашни лечения, които могат да помогнат за намаляване на болката.

Ако състоянието Ви не е тежко, първо опитайте домашно лечение за болки в кръста и тогава посягайте към лекарства.

Бързо действащи бабини лекове за болки в кръста

Разгледайте тези бабини лекове за болки в кръста и проверете кое от тях, работи точно за Вас.

Тук ще научите повече за ефективните стратегии за облекчаване на болката при хронична болка в гърба от естествени методи.

1.Куркума

Куркума, е силно препоръчван бабин лек за болки в кръста.

Лесен метод за консумация на куркума е смесването на малко количество (1/2 чаена лъжичка) куркума на прах в чаша топло мляко. Можете да добавите мед или стевия към млякото, ако предпочитате сладко.

 Консумирайте тази напитка, за предпочитане непосредствено преди лягане, за да може противовъзпалителният процес да действа, докато спите.

Консумирането на млечни продукти може да увеличи възпалението при някои хора. В такива случаи опитите с растително мляко, като бадемово мляко или вода.

2. Сок от череша

Черешите са богати на антиоксиданти и противовъзпалителни средства. 

 Черешовият сок може да помогне за облекчаване на мускулната болка, която може да бъде хронична или предизвикана от упражнения. 

Черешовият сок е лесен за използване и може да се закупи в хранителните магазини и обикновено съдържа тръпчивия екстракт от череша. Трябва да пиете чаша черешов сок всеки ден и проверете дали има положителни ефекти за облекчаване на болките в гърба.

3. Джинджифил

Можете също така да опитате инфузирани билкови напитки, като джинджифилово-зелен чай, който съдържа обезболяващите предимства както на зеления чай.

С течение на период от време тези противовъзпалителни агенти могат да се натрупват в кръвта ви, така че включването на тези напитки в ежедневната ви диета ще помогне за намаляване на общото възпаление и предотвратяване на нови възпалителни болки.

4.Разтягане на тялото

Следните физически активности, могата да помогнат при болката в гърба.  Трябва да направите това упражнение за 30 секунди или толкова дълго, колкото се чувства комфортно

Докосване на пръстите на краката: Освен разтягане на подколенните сухожилия, навеждането напред, за да достигнете пръстите на краката, ще помогне за разхлабване на мускулите в долната част на гърба.

5. Хранене с повече зеленчуци

Трябва да приемате повече зеленчуци и по-малко храни, които водят до възпаление.

За кратко време, може да премахнете месото, млякото и сладките. Наблегнете над салатите и храни, които не са преработени.

По темата прочети също:

🤓 Здpaвe +, има строга Peдaĸциoннa пoлитиĸa , като изпoлзвa caмo виcoĸoĸaчecтвeни изтoчници пpи cъcдaвaнeтo нa cвoитe cтaтии, пoдĸpeпeни c фaĸти. 

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button