Диета при кандида: 11 Невероятни храни за лечение на гъбичките

Трябва да направите някои важни допълнения и да премахнете някои продукти от списъка си с храни, докато сте на противогъбична диета. Хората, които страдат от гъбични проблеми като Кандида, създадени от гъбички Candida albicans, трябва стриктно да поддържат противогъбична диета.

Ето подробен списък на храните, които можете да ядете и тези, които обикновено трябва да избягвате. Това е един от най-лесните и най-естествени начини за лечение на това гъбично разстройство чрез потискане на растежа на гъбичките.

В статията ще прочетеш научно доказана информация за:

Противогъбични храни при Кандида

Противогъбични-храни-при-Кандида-700-350

Първо, нека да се съсредоточим върху това, кои са храни, които можете да включите във вашата противогъбична диета. Не се безпокой; всичко, което е здравословно, не е скучно или безвкусно.

Лайм и лимон

Плодове, които са с ниско съдържание на натурална захар и са по-сладки на вкус, могат да бъдат част от антигъбичната диета. Те в основата си включва тези, които са кисели и богато на витамин С. По този начин можете да приемате лайм и лимони и да добавите малко маслини или авокадо в салатите си.

Ниски на нишесте зеленчуци

Премахването на нишестето в зеленчуците ви помага да убиете гъбичките Кандида, като ги оставите гладни. Вашият ежедневен хранителен режим може да включва вкусни рецепти, като се използват зеленчуци като броколи, патладжани, тиквички, лук и аспержи. Опитайте се да не ги пържите или добавяте на висока температура, защото това убива редица полезни вещества в тях. Можете да ги направите сурови в салатите си.

Бадеми и лешници

Тези ядки могат да бъдат част от антибиотичната диета. Ядки като бадеми или лешници имат редица ползи, ако имате заболяване, като Кандида.

Кокосов орех

Това е едно от най-добрите неща за вашата система по време на противогъбична диета. Също така е ниско съдържание на плесени и може да бъде определено включено във вашата диета под всякаква форма.

Зърнени храни с фибри

Високите на съдържание с фибри храни, са необходими за добре функционираща храносмилателна система и са полезни за убиването на гъбичките от вашата система. Важно допълнение към антибиотичната диета е високото влакнесто зърно като просо, квиноа и елда.

Кисело мляко

За да убиете гъбичката Candida във вашата система, трябва да имате ферментирали млечни продукти като кисело мляко. Всъщност пробиотичното кисело мляко е най-доброто за вас. Пробиотичното кисело мляко съдържа добри бактерии, които се развиват и надминават растежа на гъбичките Candida. Това също е с ниско съдържание на лактоза и естествени захари и по този начин позволява да бъде включено в храната.

Билки

Някои билки и подправки са необходими за вашата диета, тъй като те са противогъбични в природата. Лимонoви подправки и ябълков оцет са всъщност много добри като подправки, защото намаляват възпалението, повишават имунитета и борбата с гъбични инфекции.

Зехтин

Винаги включвайте мазнини като зехтин и кокосово масло в диетата си, защото те са противогъбични.

Подправки – куркума и джинджифил

Въпреки че не ви е позволено да приемате пикантна храна, някои подправки като куркума, розмарин, мащерка, карамфил, джинджифил, чесън, червен пипер, риган, босилек и черен пипер са много добри при лечението на гъбични свръхрастения. рецепти.

Зелен чай

Много е важното приемането на течности, а зеленият чай е едно прекрасно решение за това. Те са антибактериални и противогъбични по характер и поддържат растежа на гъбичките под контрол. Тези напитки също имат противовъзпалителни свойства и трябва да бъдат включени в диетата Ви за Кандида.

Храни, които трябва да се избягват

Има някои храни, които трябва да идентифицирате и изключите от вашата диета. Това ще помогне да се попречи на растежа на гъбичките в тялото ви. Ето всички тези съставки, които всъщност ви правят повече вреда, отколкото полза.

Захар

Захарта е една от онези храни, които хранят гъбичките и помагат да се развият. За да ги отстраните от тялото, се придържайте към диета без захар.

Високи на нишесте зеленчуци

Да сте на противогъбична диета предполага, че не трябва да приемате някои видове зеленчуци, които да съдържат нишесте като картофи, сладки картофи, боб, моркови и цвекло.

Глутни зърна

Ако страдате от свръхрастеж на Candida в червата си, най-вероятно ще сте силно нечувствителни към лепкави зърна като пшеница, ръж и ечемик. Добре е да премахнете глутенът.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button