Възстановяване на еректилна дисфункция: 7 бързи лека

Еректилната дисфункция засяга най-малко 300 хиляди мъже в България.

В тази статия ще научите :

  • какво е това еректилната дисфункция.
  • Възстановяване на еректилна дисфункция
  • Какво е лечнието еректилна дисфункция

Нека започнем с най-важното, което трябва да знаете:

В статията ще прочетеш научно доказана информация за:

Какво е еректилна дисфункция?

Ерективната дисфункция (ЕД) обикновено се нарича импотентност. Това е състояние, при което човек не може да постигне или поддържа ерекция по време на сексуален акт.

Симптомите могат да включват и намалено сексуално желание или либидо.

Вашият лекар вероятно ще ви диагностицира с ЕД, ако състоянието продължава повече от няколко седмици или месеци.

Какво е лечението на еректилната дисфункция ?

Стандартните лечения включват лекарства за еректилната дисфункция, вакуумни помпи, импланти и хирургия, но много мъже предпочитат естествените възможности.

Изследванията установиха, че някои естествени опции могат да подобрят симптомите на ЕД.

Прочетете нататък, за да научите за естествените опции, които имат научни изследвания, за да ги подкрепят.

1. Женшен при еректилната дисфункция

Наречен билкови Виагра, Женшена (червен женшен) има солидни изследвания зад него.

Лекари са направили анализ на 4 проучвания на червения женшен през 2008 г. Дозите варират от 600 до 1000 милиграма (mg) три пъти дневно.

Те заключиха, че има „подозрителни доказателства за ефективността на червения женшен при лечението на еректилна дисфункция“.

По-текущи изследвания изследват как червеният женшен влияе на еректилната дисфункция.

Ginsenosides са един елемент, присъстващ в екстракт от Женшен, който има действие на клетъчно ниво, за да подобри ерекцията.

Действието на Женшен изглежда най-ефективно за тези с високи липиди в кръвта и метаболитния си синдром.

Тази билка е известна с противовъзпалително действие, подобрява белодробната функция и подобрява притока на кръв при други заболявания – всички характеристики, които могат да намалят еректилната дисфункция.

2. Розов златовръх

Едно малко проучване показа, че Розов златовръх може да бъде от полза. Двадесет и шест от 35 мъже са получавали 150 до 200 mg на ден в продължение на три месеца.

Те са имали значително подобрена сексуална функция. Тази билка е показала, че подобрява енергията и намалява умората.

Необходими са повече проучвания, за да се разбере действието и да се осигури безопасност.

3. DHEA – Дехидроепиандростерон

Дехидроепиандростерон (DHEA) е естествен хормон, произведен от надбъбречните жлези. Той може да се превърне в естроген и тестостерон в организма. Учените правят диетичната добавка от див ям и соя.

Ефектното проучване на възрастните мъже в Масачузетс показа, че мъжете с еректилната дисфункция имат по-голяма вероятност да имат ниски нива на DHEA.

През 2009 г. 40 мъже с еректилната дисфункция са участвали в друго проучване, при което половината получават 50 mg DHEA и половината получават плацебо веднъж на ден в продължение на шест месеца.

Тези, които получават DHEA, е по-вероятно да постигнат и поддържат ерекция.

По-скоро, DHEA е идентифицирано като опция за лечение на ЕД при мъже с едновременно диабет.

Еректилната дисфункция обикновено засяга тези мъже поради хормонални проблеми, както и усложнения, свързани с диабета, които пречат на притока на кръв към органите.

4. L-аргинин за еректилната дисфункция

L-аргининът е аминокиселина, която естествено присъства във вашето тяло. Той помага да се направи азотен оксид.

Азотният оксид отпуска кръвоносните съдове, за да улесни успешната ерекция и е от съществено значение за здравословното сексуално функциониране.

Изследователите са проучили ефектите на L-аргинин върху ED.

Тридесет и един процента от мъжете с ED, приемащи 5 грама L-аргинин на ден, са имали значително подобрение в сексуалната функция.

Второ проучване показва, че L-аргининът, комбиниран с пикногенол, растителен продукт от дървесна кора, възстановява сексуалната способност на 80% от участниците след два месеца.

Деветдесет и два процента са възстановили сексуалните способности след три месеца.

Друго плацебо контролирано проучване установи, че L-аргининът в комбинация с други лекарства е добре поносим, безопасен и ефективен при леки до умерени ЕД.

5. Акупунктура

Въпреки че проучванията са смесени, много от тях показват положителни резултати, когато акупунктурата се използва за лечение на ЕД.

Изследване от 1999 г., например, установява, че акупунктурата подобрява качеството на ерекцията и възстановява сексуалната активност при 39% от участниците.

По-късно проучване, публикувано през 2003 г., съобщава, че 21% от пациентите с ED, които са получили акупунктура, са подобрили ерекцията.

Други проучвания са показали противоречиви резултати, но това лечение има потенциал и може да работи за вас.

Рискът от акупунктура е нисък, ако е предоставен от лицензиран акупункт. Акупунктурата показва обещание за лечение на ЕД, но са необходими повече изследвания.

6. Йохимбин

Тази добавка се извлича от кората на дървото на африканското йохимбе.

Някои проучвания показват положително въздействие върху сексуалната активност с употребата на това лекарство.

Въпреки това, Американската асоциация по урология не препоръчва йохимбе да се лекува. Това е така, защото няма много доказателства, доказващи, че тя работи.

Неговите странични ефекти може да са вредни за здравето. Те включват повишено кръвно налягане и сърдечен ритъм, раздразнителност и тремор.

Ако решите, че искате да опитате yohimbe, не забравяйте да поговорите с Вашия лекар предварително.

Други потенциални природни лечения

Други алтернативни терапии, за които се смята, че помагат на ЕД, са цинковите добавки (особено за мъжете, които са с ниско съдържание на цинк), билковата ашваганда (наричана още индийски женшен) и гинко билоба.

Говорете с Вашия лекар

Ако имате симптоми на ендометриоза, важно е да се консултирате с Вашия лекар, преди да опитате сами.

Това е така, защото ЕД може да бъде знак за други здравословни проблеми.

Например, сърдечно-съдови заболявания или висок холестерол могат да причинят симптоми на еректилната дисфункция .

С диагноза, Вашият лекар може да препоръча няколко стъпки, които вероятно ще подобрят здравето на сърцето ви и вашата еректилната дисфункция .

Тези стъпки включват понижаване на холестерола, намаляване на теглото или приемане на лекарства за отпускане на кръвоносните съдове.

Ако не се установи, че други причини за здравето Ви са причина за вашето ХБ, Вашият лекар вероятно ще предпише някои обичайни лечения. Можете обаче да изберете и естествени опции – не забравяйте да ги обсъдите първо с Вашия лекар.

Който и да е маршрут, имайте предвид, че ED е често срещано състояние, което е много лечимо. При известен опит и грешка, вероятно ще намерите лечение, което работи за вас и партньора ви.

Промени в начина на живот пир еректилната дисфункция

В много случаи промените в начина ви на живот и диетата могат да помогнат за облекчаване на симптомите на еректилната дисфункция.

Промени в начина на живот, които могат да помогнат за подобряване на сексуалната функция, включват упражняване и намаляване на теглото.

Те също така включват спиране на тютюнопушенето и намаляване на приема на алкохол.

Диетата ви може също да повлияе на вашето сексуално представяне. За информация кои храни може да ви бъдат полезни, като например какао и шам-фъстъци, проверете тази статия относно диетата и ED.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button