Грижа за мъжката кожа: дневна рутина в 3 стъпки

Грижата за мъжката кожа, е от съществено значение, ако един мъж иска да запази младежкият и вид, да забави появата на бръчки, подпухналост под очите и просто да има една красива и добре изглеждаща кожа.

През последните 5 години, се забелязва все по-голям интерес от страна на мъжете за това да имат хубава и чиста кожа.

Грижа за кожата за лицето при мъжете, трябва да започне след 25 години, когато кожата започва да губи еластичност и навлиза в процесът на остаряване.

Какви са основните стъпки за една грижа за мъжката кожа?

Грижата за мъжката кожа, преминава през три основни стъпки – дълбоко почистване, хидратация и енергизиране на очите.

Тези три стъпки, са достатъчни за цялото лице.

Дълбоко почистване – чрез него, се премахват от дълбочина замърсяванията в кожата и бактериите, които водят до проблемна кожа.

Хидратиране на мъжката кожа – втората стъпка е силна хидратация на кожата, чрез крем. Добрият крем за мъжка кожа, действа както за хидратиране, така и за регенериране.

Енергизиране на очите – очите са важни за доброто излъчване на един мъж и никой не иска да има отекли, изморени очи с тъмни кръгове и бръчки около тях. Ето тук идва мястото на един качествен серум за очи.

Тези три стъпки са всичко, от което се нуждае кожата на един мъж, за да изглежда добре и младолика дори до 65 години.

Кои са качествените марки ?

качествени-продукти-за-мъжка-кожа - duxe

В България, може да откриете много качествена козметика за лице, като някои от марките дори са с български произдох.

Кои са качествените марки българска козметика ?

Когато става дума за най-добра натурална козметика за лице в България, която съща така е ефективна, трябва да запомните 2 марки:

1. Duxe – луксозна козметика за мъже – това е марка, която е създадена в България, напълно натурална и с отличен ефект върху мъжката кожа. Марката предлага Full Face Trio Set, който е всичко от което се нуждае един мъж за рутинна грижа на кожата.

2. Woodenspoon – био козметика за жени – това е напълно натурална марка, която има голямо разнообразие от качествени продукти за лице. Както DUXE, тя също е българска и с органични съставки.

Какви са препоръчваните процедури за мъжка кожа ?

Освен първата стъпка от три продукта за мъжка кожа, някои мъже решават да се подложат на процедури за по-добра кожа. Най-често използваните процедури са:

  • Микродермабразио – това е процедура за отпушване на порите. При тази процедура се ексфолира внимателно кожата, чрез която се премахват мъртвите клетки. Процедурата е подходяща за мъже, които страдат от акне.
  • Химически пилинг – това е процедура за мъжка кожа, чрез която се изглежда кожата. Чрез пилинг, се премахва горният слой на кожата, които не изглежда добре.
  • Лазерна терапия – тази терапия се бори с белезите от акне, бръчките и други несъвършенства по кожата. Подходящ е за мъже на над 25 години.
  • Дермални филъри – тази процедура се прилага най-често на жени, но също така, е подходяща процедура а мъжка кожа. Тази процедура се прилага за подобряване на бузите, веждите, челюстта и слепоочията.

Искаме отново да отбележим, че преди да се излагате на какво и да е било процедура, е по-добре първо да пробвате с трите продукта, за които писахме по горе.

Те трябва да са задължителната рутина за кожа на всеки мъж, който иска да изглежда добре.

Кога трябва да започне козметична грижа за кожата на мъжете ?

С напредването на възрастта, мъжката кожа започва да губи съединението еластин и колаген в кожата си.

В резултат на това, кожата започва да става суха, мазна, появяват се бръчки и пигментация.

Всичко това, обаче може да се забави с десетки години, ако включите към ежадневието рутинна грижа за мъжката кожа.

Чрез правилните продукти, кожата получава повече колаген, еластин и важни съставки, които я запазват здрава и младолика.

мъжка-кожа

Има една добра новина, която трябва да знаете – мъжката кожа е много по-дебела от женска и има много повече колаген, което означава, че остарява по-бавно.

Това не означава, че не трябва да се грижите за кожата си, а точно обратно. Трябва да започнете превенцията след 25 години, за да запазите кожата си в оптимален вид.

Какви са най-важните съвети за кожата ?

Най-важният съвет е, да не излагате кожата си на силно слънце, без защита.

Враг номер едно на мъжката кожа, е слънцето.

Вредните лъчи, пречат на кожата да се възстанови и дори я увреждат.

От слънцето, също може да се появят и здравословни проблеми на кожата. Ето защо, винаги когато сте изложени за продължително време на слънчеви лъчи, защитете кожата си със слънцезащитен крем.

Лятото е важно да използвате и хидратиращ крем, който да достави вода и добра хидратация на кожата на лицето за мъжката кожа.

Кой е най добрия крем против бръчки за мъже?

Най-добрият крем против бръчки за мъже, е на българската компания DUXE. Има състав от 15 вида билкови масла и колаген.

Какъв мъжки крем за тяло да използвам?

Отличен мъжки крем за тяло е кремът на NIVE. Той е лек и се нанася много лесно.

Кои комплект мъжка козметика да избера?

Качествените комплекти мъжка козметика на българският пазар за комплектите за лице на DUXE и L’Oreal Paris.

🤓 zdraveplus.com има строга Редакционна политика и разчита на рецензирани научни проучвания, академични изследователски институции и медицински асоциации при създаването на всяка една своя статия.

Виж също по темата : Най-хубавите мъжки кремове за лице 2022: Мнения, Марки

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button