5 Съвети за избягване на хазартна зависимост

Хазартът е един от най-коварните пороци, към който хората често се обръщат в опит да спечелят лесни пари. Точно от там започват проблемите, понеже с идеята за припечелване на огромни суми чрез залагания не се стига до нищо добро.

За хазартната зависимост може да научите всичко, което ви интересува в https://nostrabet.com/hazartna-zavisimost/ и ще разберете, че тя започва да се среща при много залагащи и може да се прояви при всякакъв вид хазартна игра.

Работата е там, че хазартът е създаден с цел забавление и един вид хоби, а не да го превърнете в дейност, която ще ви докара до просешка тояга, че и по зле. Проблемът е, че голяма част от хората не разбират истинската същност за залозите и до какво може да доведе прекомерното залагане.

Как да се справим с хазартната зависимост?

Начините са различни, но е добре да разберете, че никой не може да ви помогне повече, отколкото вие самите. Никой лекар не е способен да ви откаже от хазарта, ако вие не го пожелаете сами. Точно това е в основата на цялото лечение.

Съветваме ви просто да признаете сами на себе си, че страдате от това заболяване и да го приемете. От там нататък нещата за вас ще станат по-лесни и ясно ще знаете какво преследвате, а именно скъсване с навиците за залагане.

На първо време е най-добре да върнете най-близките си и да ги помолите да бъдат до вас. Няма по-добър начин от това, защото всеки, за когото сте ценен, ще застане до вас. Разбира се, другото действие трябва да бъде изключване на всякакъв вид хазартни игри във вашете ежедневие.

Твърде вероятно е и да сте останали без работа в опитите си да достигнете до голямото богатство с един залог, така че ще бъде добре да си потърсите нова работа. Такава, която е далеч от хазартната сфера.

Друга стъпка за справяне с проблемите около хазарта са различни анонимни групи, страдащи от същата зависимост. Така можете да излеете чувствата си на хора, които със сигурност ще ви разберат, защото са преминали през същото. Има и медицински центрове, които ще ви помогнат и където ще сте изолирани от досег с хазарт.

Съвети за избягване на хазартна зависимост и отговорна игра

Опитайте живот без хазарт, тъй като имайте предвид, че всички букмейкъри задават коефициентите си и шансовете така, че да спечелят всеки залог. Не си правете илюзии, че може да ги победите. Ако все пак ви харесва да играете, просто вместете даваните средства за тази дейност в определени граници.

Харчете за хазарт само толкова, колкото може да си позволите да загубите. Не определяйте вашата максимална граница да бъдат всичките ви месечни доходи. Отделяйте малка сума и се придържайте към нея.

Веднъж отделили или заложили конкретна сума, забравете за нея и я смятайте като загубена. Не започвайте да търсите възвръщане на загубени суми с нови такива. Просто спрете, защото ще се вкарате сами в един непрестанен кръговрат.

Не смесвайте също хазарта с алкохол или наркотици. Това вероятно ще ви доведе до загуба на много пари, понеже няма да мислите трезво. Помнете какви грешки сте допуснали в предходните залози и се опитайте да не ги повтаряте. Не залагайте постоянно, давайте си определена почивка и се забавлявайте по други начини.

🤓 zdraveplus.com има строга Редакционна политика и разчита на рецензирани научни проучвания, академични изследователски институции и медицински асоциации при създаването на всяка една своя статия.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button