За колко време се прибира външен хемороид

Хемороидите са едно неприятно състояние, което предизвиква болка и дискомфорт, заедно с други симптоми. За колко време се прибира външен хемороид, обаче?

 Научете повече за това как да ускорите прибирането на външните хемороиди, включително колко дълго те продължават и какви видове възможности за лечение са на разположение. ю

За колко време се прибира един външен хемороид?

Един външен хемороид понякога се прибира в рамките на една седмица с домашни средства.

 Ако имате хемороиди, които не изчезват или се влошават, трябва да посетите лекар .

Това гарантира, че имате по-малък риск от усложнения, като кръвен съсирек или влошаване на хемороидите.

Често ли се появяват външените хемороиди?

Хемороидите обикновено не са постоянни, въпреки че някои могат да бъдат постоянни или да се появят често. 

Ако имате чести хемороиди, които причиняват продължаващи проблеми, като кървене и дискомфорт, трябва да потърсите причината.

Какво трябва да ям при хемороиди?

Яденето на пълнозърнести храни и други храни с високо съдържание на фибри може да помогне за облекчаване на симптомите на хемороиди, като дискомфорт и подуване.

 Тези храни също могат да помогнат за предотвратяване на образуването на хемороиди, като правят изпражненията обемисти и го омекотяват. 

Това ви помага да избегнете напрежение, което може да доведе до хемороиди. Когато увеличавате приема на фибри, трябва да го правите постепенно, за да намалите риска от газове. 

Как може да ускорите прибирането на външен хемороид?

Можете да използвате локални лекарства за хемороиди, въпреки че тези продукти осигуряват основно облекчаване на болката и други симптоми, вместо да намаляват хемороидите. 

Предлага се широка гама от тези продукти, включително мехлеми, подложки и кремове. 

Накисването му в топла вода също може да помогне за облекчаване на болката. 

Кога трябва да посетите лекар за хемороиди?

Трябва да посетите лекар, ако имате кървене по време изхождане. 

Медицинската помощ се препоръчва и ако имате хемороиди, които не се оправят след едноседмична грижа у дома. 

Трябва да потърсите незабавна медицинска помощ, ако имате тежко ректално кървене и замаяност.

Сами ли изчезват външните хемороиди?

Външните хемороиди обикновено се облекчават, ако спазвате мерките за домашна грижа. 

Това обикновено отнема около седмица.

 Ако имате външни хемороиди, които се влошават или продължават да се връщат, трябва да посетите лекар, за да обсъдите опции като операция за отстраняване на хемороиди.

Болезнена ли е операцията за отстраняване на хемороиди?

Малката или минимално инвазивна операция за отстраняване на хемороиди обикновено не е болезнена. 

Тези процедури обикновено включват използването на местна упойка, която премахва болката. 

По-тежките или постоянни хемороиди може да изискват по-инвазивно отстраняване, като хемороидектомия, въпреки че те се правят по-рядко.

Съвети за превенция и как да намерим облекчение

Има много различни възможности за лечение хемороиди, които търсят решения у дома. По-малките хемороиди могат да се лекуват успешно у дома чрез комбинация от диетични промени и извънборсови лекарства.

  • Приемайте повече фибри във вашата диета. Яденето на повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни (обикновено наричани „груби фуражи“) може да помогне за улесняване на храносмилането. Ако имате проблеми с диетата си, говорете с Вашия лекар и попитайте дали добавката с фибри може да заместят храненето.
  • Използвайте болкоуспокояващи без рецепта (OTC) и кремове за хемороиди. Оралните болкоуспокояващи, съдържащи ацетаминофен (тиленол) и ибупрофен, могат да помогнат за намаляване на дискомфорта. Локалните кремове (като препарат Н) също могат да облекчат болката и сърбежа.
  • Баня с топла во. Да потомите тялото си в топла вода за 10 до 15 минути, за да се насърчи притока на кръв, е добро решение за тях.
  • Седнете на възглавница . Възглавници с форма на поничка помага за намаляване на натиска върху опашната кост, когато седите. 

По темата прочети:

🤓 Здpaвe +, има строга Peдaĸциoннa пoлитиĸa , като изпoлзвa caмo виcoĸoĸaчecтвeни изтoчници пpи cъcдaвaнeтo нa cвoитe cтaтии, пoдĸpeпeни c фaĸти. 

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button