10 Невероятни ползи на Шунгит + противопоказания

Шунгите са много стари, всъщност древни камъни, които са на около 2 милиарда години. Това е изключително положителен камък и използването му може да ви донесе разнообразие от ползи.

Това е невероятен камък, който е полезен за здравето Ви. Това е единственият известен естествен материал, за който е известно, че съдържа фулерени, които са мощни антиоксиданти.

Енергията  в този древен камък, се казва, че абсорбира и елиминира всичко, което представлява опасност за здравето на човешкия живот, и има активни метафизични свойства със силни лечебни сили.

Фулерените в този камък ще пречистят водата, след което ще я наситят с мощна лечебна вибрация.

От къде се добива Шунгит ?

Той е много рядък камък, но през последните няколко години се търси все повече.

Той се намира само в района на Карелия в Русия и не е нов за хората в региона, тъй като е известно, че цар Петър I,  е дошъл в региона, за да използва вода, вливана от този минерал.

Произходът на този древен, 2 милиардагодишен камък е засенчена в мистерия.

Някои казват, че този камък може да се е образувал в древните океани, обитавани от различни микроскопични организми, които вече не живеят на планетата.

Смята се, че когато тези организми умират, те стават част от морското дъно, образувайки тези необичайни скали.

По-късно той се озовал на земята, когато се променят земните форми. Други учени смятат, че може би е дошъл на земята от метеорит от космоса.

Поради неговите много полезни свойства, все повече учени започват да го изследват.

Как действа на организма Шунгит камъка ?

Как-действа-на-организма-Шунгит-камъка

Едно от най- важните съдържания в него е фулерени.

Направени са специални изследвания върху фулерените, а учените, които правят това изследване, са спечелили Нобелова награда, тъй като се смята, че тяхната работа е толкова важна за човечеството.

Фулерените са мощни антиоксиданти и тяхното присъствие в този камък изглежда съвсем уникално.

Отбелязано е, че този камък има силни лечебни свойства и ще помогне  за да неутрализирате всеки организъм в тялото си, който е вреден за вас.

Тъй като този камък е открит в Русия през 1700 г., те записват невероятни резултати от употребата му. Там се е използват този камък с различни размери за пречистване на водата.

Шунгите са мощни камъни, който ви предпазва от електромагнитното излъчване, излъчвано от електрическо оборудване, включително компютри, мобилни телефони, микровълнови печки и телевизори.

Също така има действие, което изцелява онези, които са развили чувствителност към изкуствени електрически устройства.

Той също така подпомага хората, които са чувствителни към интернет и кули на мобилни телефони, както и към компютърни еманации и Wi-Fi емисии.

Във времето, което живеем сами разбирате колко полезно е това.  Могат да се ползват във всеки вид форма може да се използва за тази цел.

Лечебните свойства на минерала шунгит:

Шунгите, както е известно в Русия, са били използвани от хората в района, където са открити преди стотици години.

Във Военномедицинската академия в Санкт Петербург те изследват лечебните свойства на продуктите и лекарствата, произведени от него.

Тези продукти са тествани и изучавани и доказват уникалните свойства на този камък, които привличат вниманието на учените, особено факта, че съдържа фулерени.

Следват само някои от многобройните ползи за здравето от шунгит камъка:

  • Подпомага  духовно развитие
  • Възстановява емоционалния баланс
  • Мощен защитен камък – предпазва от отрицателни енергии от всякакъв вид, включително психическа защита
  • Премахва негативните енергии и мисли
  • Щитове от вредни електромагнитни честоти (ЕМП) от клетъчни телефони, компютри, Wi-Fi, клетъчни кули, телевизори и др.
  • Осигурява изцеление на всички нива: умствено, емоционално, физическо и духовно.
  • Подмладяване на клетките
  • Катализатор за растеж и трансформация
  • Повишава вибрацията

Шунгитският камък е единственият известен естествен източник на фулерените, така че учените, които го тестват, са изключително заинтересовани не само от неговите свойства, но и от това как човечеството може да го използва.

Те са открили списък с доста разнородни свойства и се разглеждат като бъдеща част от техниките за подпомагане на алергични състояния, включително астма.

Защо да носите с вас Шунгит?

EMF защита – ние сме бомбардирани от wifi и електромагнитни честоти 24/7, те нарушават нашето енергийно поле и негативно засягат клетките в нашето тяло; оставяйки ни да се чувстваме депресирани, изморени и още…. Шунгите е доказано, че неутрализират ЕМП.

Шунгите са задължителни за всеки, който работи в лечебни професии. Тези, които работят с болни или психически болни хора, ще имат полза, тъй като тези хора буквално „изсмукват“ енергия от вас, ако не сте защитени.

Болниците не са единствените места с отрицателни енергии – стресиращата среда и всички работни места са пълни с енергия, която не искате да носите с Вас.

Пиене на вода

Шунгитските еликсири могат да бъдат направени просто като се постави минералът във водата и се оставя кратко време за пречистване.

Пиенето на тази пречистена вода се казва, че има много полезни качества, като повишена скорост на изцеление и клетъчен растеж и детоксикация на тялото.

Антиоксидантите в Шунгитът действат върху здравето и напълно функционираща имунна система. Шунгитските лечебни свойства са големи и за духа. Той може да се използва за борба с безсънието, за стимулиране на енергията, за намаляване на стреса и облекчаване на безпокойство.

Oт къде да си купя шунгит?

банер-шунгит

Може да закупите този невероятен камък от shungit.bg, които предлагат голямо разнообразие и различни продукти: от Шунгит за вода до Пирамида от шунгит 

Може да посетите сайтът им, като натиснете – тук

Как да го използвате:

Започнете, като държите шунгит камъка в ръцете си в тихо и удобно място във вашия дом. Ако се чувствате засегнати в определена област, задръжте шунгита в тази област. Ако искате повече от цялостен успокояващ ефект, просто го дръжте ръцете си. Тя е най-тясно свързана с корена или основната чакра. Шунгит камък носи енергията на земята.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button