Билкови антидепресанти при депресия:

Много от тези Билкови хапчета за Депресия се използват медицински от векове като народно и алтернативно лечение. 

Днес много билки се предлагат на пазара като средства за повишаване на настроението за хора, които изпитват хронично чувство на тъга или безнадеждност.

Изследвания се опитват да проследят ползите от билките за лечение на депресия. 

Ето няколко билки, които могат да ви помогнат да повдигнете настроението си, когато изпитвате лека до умерена депресия.

Кои са Билкови антидепресанти при депресия?

Някои хора гледат към билки и природни средства, като решение, за да намерят облекчение от симптомите си.

Търстете Билкови хапчета за Депресия със следните съставки:

1. Билкови хапчета с Жълт кантарион

най-добрите-билки-и-добавки-депресия-жълт-кантарион

Жълт кантарион е растение, произхождащо от Европа, Западна Азия и Северна Африка. Европейците обикновено приемат жълт кантарион като начин за лечение на депресия, но FDA не е одобрила билката за лечение на това състояние.

Приемът на жълт кантарион е свързан с увеличаване на количеството серотонин в организма. Серотонинът е чувствително добро химическо вещество в мозъка, на хората с депресия те са ниски. Няколко Антидепресанти работят чрез увеличаване на количеството серотонин в мозъка.

Според Националните здравни институти (НИХ), жълт кантарион може да помогне за по-леките форми на депресия, въпреки че ефектите му не са били окончателно доказани.

Прегледът от 29 проучвания през 2008 г. върху 29 човека доказват, че растението е също толкова ефективно за лечението на лека до умерена депресия като антидепресанти, но води до по-малко странични ефекти.

От друга страна, Националният център за допълващо и интегриращо здраве на НИХ спонсорира две отделни проучвания, които откриват, че не е по-добре от плацебо за лечение на депресия.

Купи онлайн жълт кантарион

2. Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастни киселини са здравословен тип мазнини, открити в риби като сьомга, пъстърва и сардини.

Те са налични под формата на добавки и понякога се наричат капсули рибено масло.

Според клиниката в Майо, изследователите са открили, че хората, които имат ниски нива на две мозъчни химикали, които се намират в хранителните добавки за рибено масло, може да са с повишен риск от депресия.

В допълнение към приема на рибено масло добавки, за да получите омега-3 мастни киселини, можете също да увеличите количеството риба, която ядете.

Хранене с риба три пъти седмично може да увеличи вашите омега-3 мастни киселини без помощта на добавки.

Имайте предвид, че някои риби могат да имат високи нива на живак. Те включват риба меч, тиле, царица и акула.

Избягвайте тези в полза на риби с по-ниски нива на живак, като например леко консервирана риба тон, сьомга, сладководна пъстърва и сардини.

3. Билкови антидепресанти с Шафран

Шафранът е подправка, извлечена от изсушена част от крокос, цвете в семейството на ириса.

Според проучване в „Алтернативна медицинска рецензия“ е доказано, че приемането на стифма със шафран  е ефективно при лечение на лека до умерена депресия.

4. Фолат

Може да има връзка между ниските нива на фолиевата киселина (синтетичната форма на фолиевата киселина) и депресията.

Приемането на 500 микрограма фолиева киселина е свързано с подобряването на ефективността на други антидепресантни лекарства.

Един от начините да увеличите нивата на фолиевата киселина е да консумирате богати на фолат храни ежедневно. Те включват боб, леща, обогатени зърнени храни, тъмни листни зеленчуци, слънчогледово семе и авокадо.

5. Женшен

Женшенът се използва в китайската медицина в продължение на хиляди години. Тази добавка се среща в кореновата корен на американския или азиатския растеж на женшен.

Сибирският или Eleuthero ginseng са различни растения и имат различни активни съставки.

Тази билка е свързана с помага за подобряване на умствената яснота и енергия и намаляване на последиците от стреса.

Тези свойства могат да направят женшенът особено полезен за справяне с ниска енергия и мотивация, свързани с депресията. Подобно на жълтия кантарион, женшенът е открил, че предизвиква мания при хора с биполярно разстройство.

6. Цинк

Цинкът е хранителен елемент, свързан с умствени функции като учене и поведение. Ниските нива на цинка в кръвта са свързани с депресията, според анализ в биологичната психиатрия.

Според Nutrition Neuroscience, приемането на 25 милиграма добавка цинк дневно в продължение на 12 седмици може да помогне за намаляване на симптомите на депресия.

Приемането на цинкови добавки може също да увеличи количеството на наличните омега-3 мастни киселини в организма.

Безопасни ли са билковите антидепресанти?

Въпреки че някои билки и добавки показват обещание за лечение на депресия, те не са надеждна опция, когато имате тежка депресия.

Не разчитайте на добавките като начин да премахнат тежки симптоми на депресия.

Депресията може да бъде сериозно заболяване. Говорете с Вашия лекар, за да намерите план за лечение, който работи за Вас.

Билките все още не са доказали, че лекуват напълно депресията

Хранителните магазини за здравословни храни могат да предлагат билки и добавки , „които за два дни да излекуват депресия“.

Въпреки това, според преглед, публикуван в BJPsych Advances, няколко от тези лечения не са показали ефективност при лечението на депресия. Те включват следните билки:

  • Глог
  • калифорнийски мак
  • Гинко билоба
  • Лавандула
  • Лайка
  • Лимонов балсам
  • Пурпурен пасифлор
  • Valeriana officinalis (валериана)

Ако решите да използвате тези или други билки, винаги се консултирайте с Вашия лекар, за да сте сигурни, че няма да взаимодействат с каквото и да е лекарство, което може да приемате.

Винаги купувайте от реномиран източник.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button