12 Ползи на Ежедневният секс за здравето Ви

Вие сте стресирани или се мъчите за да заспите? Оказва се, че има редица заболявания, които могат да бъдат излекувани само чрез редовен секс.
Ето дванадесет научни причини, поради които всекидневния секс с партньора ви е добър за вашето здраве:

1. Сексът намалява стреса.

секс-ползи-за-здравето

Ако сте имали дълъг работен ден или просто се чувствате малко потиснати, сексът ще ви помогне да се отпуснете и да намалите нивото на стрес. По време на секс, тялото ни произвежда допамин, ендорфини и окситоцин, които заедно ни помагат да не сме депресирани, увеличават естественото ни щастие и подобряват желанието.

2. Сексът е приятно упражнение.

Когато се сблъскват с думата „тренировка“, мнозина ще се отдръпнат в ужас, освен ако разбира се, тренировката не включва секс. По време на секс, нашето тяло непрекъснато изпитва физиологични промени, които са в съответствие с рутинни упражнения. Джоузеф Дж. Изпълнителен директор и медицински директор на Amai Wellness казва:

„Сексът е много добра форма на упражнение. Както при упражненията, в тялото се извършват редица положителни неща за него.“ 1

Нашата честота на вдишване се подобрява, което от своя страна изгаря калории, което означава, че ако правите секс само три пъти седмично, можете да изгорите около 7500 калории годишно – това е същото като да тичаме 100 километра!

3. Сексът помага на имунната ви система.

Изследователи от Университета Уилкис в Пенсилвания установяват, че техните ученици, които заявяват, че са имали секс най-малко два пъти седмично, са имали по-високи нива на определени антитела, отколкото тези, които изобщо не правят секс.

По време на секс се отделят антигени като имуноглобулин . Още по-добри новини: колкото по-често правите секс, толкова повече антигени ще бъдат освободени и ще получите повече ползи за тялото

4. Сексът понижава кръвното Ви налягане.

Дори ако това е просто бърз секс, някои форми на физически контакт могат значително да подобрят кръвното Ви налягане. Проучване, проведено от Университета в Пайсли, установи, че сексът намалява диастоличното кръвно налягане, което ни прави здрави навсякъде.

5. Сексът помага за здраво сърце.

Тъй като телата ни горят калории, това подобрява и здравето на сърцето ни. Изследователи от New England Research Institute установяват, че мъжете са с 45% по-малко вероятно да страдат от сърдечно-съдови заболявания, ако правят редовен секс.

6. Сексът помага за облекчаване на болката.

Ако изпитвате болки или мигрени, тогава сексът може да бъде по-добра форма на облекчаване на болката от хапчетата. Специалистът по артрит д-р Джордж Ерлих проведе проучване върху пациентите си и установи, че тези, които са правили секс, често са изпитвали значително по-малко болка, отколкото техните колеги, които не са правили.

7. Сексът осигурява редовен Менструален цикъл.

Ако вашите периоди са малко нестабилни, това може да бъде един стресиращ начин на живот. Както споменахме по-горе, сексът намалява стреса и така ще окаже влияние върху менструалния ви цикъл.

А, знаете ли, че секса намалява Преждевременна еякулация. По темата, прочетете статията ни Причини за Преждевременна еякулация.

8. Сексът създава мощни тазови мускули.

Както гърба и основните мускули, сексът също така стяга и вашите тазови мускули. Има ли по-добър начин за изграждане на мускули? Аз не мисля така!

Чрез създаването на по-силни тазови мускули, вие също така се възползвате от по-добро общо здраве според Националната здравна служба (NHS)

За жените, както и за подобряване на симптомите на уринарна инконтиненция, силните мускули на таза също могат да означават повишена чувствителност по време на секс и по-силни оргазми. Упражненията в тазът могат също така да се възползват от мъжете с проблеми като еректилна дисфункция (трудности при получаване или поддържане на ерекция) и уринарна инконтиненция.

9. Сексът намалява риска от рак.

Особено при мъжете редовният секс намалява шансовете за развитие на рак. В австралийско проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, е установено, че мъжете, които са еякулирали поне 21 пъти месечно, е много по-малко вероятно да страдат от рак на простатата.

10. Сексът ви кара да спите добре.

Подобно на упражнението, сексът увеличава сърдечната Ви честота, което води до отпускане. Шение Амбардар, д-р. психиатър в Западен Холивуд, Калифорния, каза:

След оргазъм се освобождава хормона пролактин, който е отговорен за чувствата на релаксация и сънливост след секс.

В допълнение към това, мъжката еякулация води до летаргия, която може да направи мъжете изключително сънливи след секс.

11. Сексът ви кара да изглеждате 10 години по-млад.

Правенето на секс три пъти седмично може очевидно да ви направи 10 години по-млад от истинската си възраст. В книгата си „Тайните на Суперинг“, шотландски изследовател и клиничен невропсихолог в британската болница в Единбург, David Weeks заявява: „Добре е да имате добър секс“. Какъв по-голям стимул имате нужда?

12. Сексът удължава живота ви.

Крайната кулминация на всички тези прекрасни, положителни ефекти, които обичайният секс има върху нашето здраве и умове е, че ще добави години в живота ни. Всъщност проучване, публикувано в British Medical Journal, разкрива, че мъжете участници, които са правили секс, редовно са живели два пъти по-дълго, отколкото тези, които рядко са правили секс.

Нека обобщим: официално няма никакви недостатъци да се прави секс редовно,та че го правете винаги, когато можете!

Ivan Nikolov

Иван Николов е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтовете healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button