Как да направим чай за отслабване с канела, джинджифил и мед

Топла напитка, която задоволява вашия вкус и помага да се предотврати натрупването на тегло? Имаме перфектният чай за вас, със само три съставки: пресен джинджифил, канела пръчици и мед.

Действие на  чай канела и джинджифил за отслабване

Канела, джинджифил и мед -
Канела, джинджифил и мед – доказан убиец на излишните килограми

Включването на повече канела в диетата ви може да бъде добра новина за вашата талия.

Изследванията показват, че подправките като канела, джинджифил и индийско орехче могат да помогнат за засилване на насищането и имитация на сладост; в резултат на това те могат да ви помогнат да намалите захарта.

Консумацията на джинджифил засилва термичния ефект на храната и насърчава чувството за ситост, според научно проучване от 2012 година

Яденето на канела също е свързано с по-добро регулиране на кръвната захар, подобрено сърдечно здраве и мозъчна функция.

И джинджифил също се счита за плодово-корема храна, тъй като подпомага храносмилането и може да помогне с управлението на теглото.

Изследване през 2012 г. изследователите установиха, че участниците, които са приемали гореща напитка с джинджифил след хранене, се чувстват по-добре.

Също така: освен че е помага за отслабването, напитката може да има и храносмилателни ползи. Свежият джинджифил може да помогне да успокои разстроен стомах и да облекчи крампи. Междувременно медът е показал, че помага за успокояване на упоритите кашлица.

Приготвяне на чай от джинджифил и канела

Най-добрата част? Тази напитка е изключително лесна за употреба.

Просто сварете канелата и прясния джинджифил във вода за около 20 минути, за да овладеете вкуса. („Точно там всички вкусове и ползи излизат бавно“, обяснява Абдуллах.) След това поставете мед, за естествена сладост.

Можете да приготвите голяма партида в началото на седмицата и да я съхранявате в хладилника, след което да загреете чаша, когато сте готови за топла напитка след вечеря.

Предлагаме да прочетете също статията Джинджифилов чай:10 Научно Доказани ползи за здравето

„Вие ще се почувствате, като че ли сте в огъня с комбинацията от тези съставки“, казва Абдула и добавя, че докато напитката не е пикантна, а тя има „сладък пикантен вкус“, благодарение на канела.

Как да си направим чай от канела и джинджифил – видео

Джинджифил

Коренът на джинджифила, който е на разположение на нас през цялата година във всеки супермаркет или пазар, може да направи чудеса, когато става дума за нашето здраве.

Джинджифилът е известен повече от две хиляди години като лечебна билка, ефективна при лечението на храносмилателни проблеми, гадене, махмурлук и газове.

Съвременните изследвания установиха, че са ефективни при лечението на повръщане, защитават стомашната лигавица и подобряват възпалителните състояния.

Обсъдих ползите за здравето от джинджифил в моята статия за това как да използвам джинджифил като лекарство.

Канела

Канела притежава противогъбични свойства, които се борят срещу различни дрождени инфекции, като тези, засягащи устата и влагалището; в някои случаи, канела убива дрожди Candida, лекарствена устойчива гъбичка.

Канела помага на хората, страдащи от диабет тип 2, чрез стимулиране на инсулиновите рецептори в организма и дезактивиране на ензимите, които инактивират тези рецептори.

Това помага на пациента да стане по-възприемчив към инсулина и да регулира нивата на кръвната захар.

Прочете също и подробната стаията на Билка Бг за канела

Канела намалява вътрешното кръвосъсирване и възпаление чрез инхибиране на освобождаването на арахидонова киселина – киселината, отговорна за кръвосъсирването и възпалението.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button