Какъв крем за ръце ни е необходим

Ръцете ни са постоянно изложени на неблагоприятните климатични условия – студ, вятър, слънце.

Студът през зимата е най-големият враг на нашата кожа. Тя става суха и груба, а понякога се напуква и започва да сърби. Още преди настъпване на студеното време, трябва да си осигурим нужната защита.

Препаратите, които използваме за почистване, може да определим като втория ни враг. Затова, когато боравим с тях, трябва да го правим изключително внимателно. Ако искаме да имаме здрави и красиви ръце, ние самите трябва да се погрижим за това.

В статията ще прочетеш научно доказана информация за:

Как да се защитим

Кремове за ръце

Още преди падането на температурите е важно да започнем да полагаме грижи за ръцете си като превантивна мярка. Сухата кожа е нещо неприятно, което трябва да избегнем.

Най-важната защита са кремовете. Те предотвратяват този проблем, ако епидермисът ни все още не е напукан, или спомагат за неговото възстановяване, ако това вече се е случило. 

Носенето на ръкавици също предпазва от прекаленото изсушаване. Желателно е да носим такива не само заради студа, но и когато използваме почистващи препарати.

Подобни продукти съдържат много разяждащи съставки, които биха навредили на нашата кожа при пряк допир с тях. 

Хигиената е нещо добро, но прекаленото миене също води до изсушаване. Това е основното, което трябва да знаете. Ако сте от работливите домакини, чиито ръце са изложени на неблагоприятни влияния, или професията ви е свързана с почистване, кремовете трябва да се превърнат във ваше ежедневие.

Какви свойства имат кремовете за ръце

Хидратиращият крем е идеално решение за справяне с много проблеми. Ако през деня не е много удачно, може да нанесете обилно количество от него през нощта и да сложите ръкавици, за да сте сигурни, че ще бъде абсорбиран напълно. 

Има хора, при които прекаленото изсушаване е вследствие на екзема или дерматит, като често има наличие на зачервяване и сърбеж. За тях са предназначени кремовете с лечебни свойства, които обикновено се продават в аптеките. След справянето с екземата е препоръчителна хидратация, за да се предотврати повторната ѝ поява. 

В онлайн магазина на Лили Дрогерие може да намерите всички необходими кремове за цялостна грижа за вашите ръце. Погрижете се да изберете тези, които са предназначени точно за вашия тип кожа. Каква марка ще предпочетете е въпрос на личен избор, но е важно епидермисът ви да е достатъчно хидратиран, за да предотвратите по-нататъшното му напукване и дискомфорт.

🤓 zdraveplus.com има строга Редакционна политика и разчита на рецензирани научни проучвания, академични изследователски институции и медицински асоциации при създаването на всяка една своя статия.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button