Хранителни и минерални добавки

Какви добавки и витамини за стрес и депресия можем да приемаме

Депресивните състояния и хроничният стрес имат епидемиологични размери в 21-ви век.

Всеки втори се оплаква от различни по вид емоционални неразположения, които могат да варират – от по-леки до доста по-сериозни и дори с животозастрашаващ характер.

Подобни състояния не бива да се подценяват в никакъв случай, като е задължително да се вземат мерки отрано, за да не се настани развилата се депресия трайно в живота, което никой не желае. 

На какво се дължат стресът и депресията

Системната умора и “изострените” нерви са също две изключително мъчителни обстоятелства, които доказано се повлияват добре от билкови добавки, каквито има в онлайн магазин Now Foods.

Приемът на витамини в случая е дори задължителен, за да се попълнят дефицитите и да се регулира мозъчната дейност, производството на някои хормони и химични вещества, отговарящи за балансираното ни емоционално състояние.

Преди обаче да вземем мерки и да започнем да приемаме витамини при стрес е важно да се изправим лице в лице с първопричините за неговата поява, която с времето може да се трансформира в депресия. Рисковите фактори са: 

  • Ежедневни работни и лични проблеми;
  • Липса на социален живот;
  • Недостиг на пълноценна храна;
  • Негативна нагласа към света, вглъбяване и “задълбаване”;
  • Други фактори, които не зависят от нас. 

Каквито и да са причините за това да не се чувстваме добре в “кожата си”, изход от този сюжет има – витамините на Now Foods, които са с висококачествен състав и с доказани ползи за здравето.

Какви добавки можем да приемаме

Идеята просто да свикнем със стреса и депресията не е добра. Правилното решение в случая е да подходим отговорно и рационално, да изберем подходящи хранителни добавки за ежедневна консумация, на които да разчитаме при борбата с тревожността, напрежението и много още други психосоматични състояния. Най-подходящите витамини са: 

  • Vitamin D. Депресираните хора страдат от недостига на този витамин, което означава, че трябва да се набави допълнително. Именно затова жителите на слънчевите държави страдат много по-рядко от подобни заболявания;
  • 5-HTP. Това е аминокиселина, която стандартно си набавяме чрез храната. Има осезаемо влияние върху настроението, което я прави идеална за хората с хроничен стрес; 
  • Омега-3. Недостига ѝ води до предразполагане на индивида към проява на депресивно поведение и не само това. Редовният прием на добавката ще намали този риск; 
  • Магнезий. Още един много важен елемент, който се препоръчва масово при стрес. Минералът е дори задължителен при лица с ясно изразени симптоми за тревожност и депресии. 

Системната употреба на подходящите за нас витамини ще ни направи по-здрави и щастливи, а грижата отвътре ще проличи и отвън. За живот с по-малко емоционални неразположения е добре всеки от нас да пие качествени хранителни добавки. 

Беше ли полезна статията за теб?

Ivan Nikolov

Иван Николов е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтовете healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button