За кого е подходящ Bio-Market.bg

Несъмнено новото „модерно” е да се храниш здравословно. Това е една от може би най-хубавите тенденции в днешно време не само в София, не само в България, а по целия свят.

Защото да приемаш био храни е не само тренди, но и адски полезно за тялото. Био продуктите, които вече лесно се откриват в почти всеки магазин, са освен полезни, но и доста вкусни. Това е така, защото при отглеждането им не се използват пестициди и всякакви видове ГМО.

био магазин

Най-важното е всеки човек да разбере ползите от храненето с био продукти, защото колкото и да не забелязваме вредата от пестицидите, които приемаме с храната, тя рано или късно ще се прояви.

Вредната химия, която ни заобикаля, води до редица заболявания като едни от най-сериозните са онкологичните.

Как да се храните здравословно с био продукти

По-лесно е отколкото си го представяте. Био храна не означава задължително да е гадна и безвкусна – напротив. В социалните мрежи е пълно с хора, които ежедневно споделят здравословни рецепти, които при приготвяне се оказва, че са не само лесни, полезни, но и много вкусни. Продуктите за тях лесно бихте могли да намерите във всеки по-голям магазин. Ето някои полезни съвети за здравословен начин на живот:

  • Важното е, да подбирате пресни плодове и зеленчуци, свежи и зелени подправки, отглеждани от местни или доказани производители. Тези продукти ще откриете както на пазара, така и в специализиран био магазин. Така ще сте сигурни, че не са наблъскани с ГМО препарати и са наистина екологични. Добре е и да пиете и повече вода. Тя е изключително важна за всеки организъм и благоприятства за пречистването му от токсини;
  • Яжте често, но по малко. Така ще помогнете на метаболизма Ви да работи по-лесно. Спортът е здраве и всички добре знаете това. Затова се движете, колкото се може повече, това е още един от начините да имате перфектен тонус;
  • Излишно е да споменаваме, че алкохолът и тютюнопушенето са изключително вредни, така че намалете ги до минимум и избягвайте тези рафтове в магазина;
  • Хубаво би било да намалите приема на сол, захар, мазно и люто, защото този вид храна запушва артериите;
  • Ценете собствения си сън . За целта е хубаво да избягвате храни и напитки непосредствено преди лягане;
  • Старайте се да избягвате стресови ситуации, защото както всички знаем, стресът състарява не само кожата, но и влияе на някои органи в тялото.

Какво разнообразие от продукти ще откриете в онлайн магазин Bio-Market.bg

В магазин bio-market, ще откриете качествени артикули на известни марки, доказали се на световния пазар във всички сфери на еко производството. Разполагат с екологично чисти, пресни плодове и зеленчуци, сушени плодове, билки, чайове, веган храни, морски деликатеси, месо, зелени подправки. Освен тях в био магазина можете да намерите и кремове за лице и тяло, шампоани, препарати за миене и още много, много други. 

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button