5-те най-добри чайове за топене на мазнитие

Чаша с чай е идеалната напитка за успокояване на възпалено гърло, затопляне в студена зимна нощ и загуба на допълнително тегло.

Има редица билки, които помагат за топене на мазнините.

Зад тях стоят и научни проучвания.

Ето защо събрахме в тази статия най-добрите чайове за топене на мазнините.

Кои са най-добрите чайове за топене на мазнините?

Всеки от тези 5 най-добри чайове за отслабване има свои собствени индивидуални магически свойства, като действа на хормоните и води до изгаряне на калориите ви – буквално – топене на мазнините, съхранявани в мастните ви клетки.

О, и те също могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания и диабет.

(Придържайте се на 3-4 чаши чай на ден и изберете смес от няколко различни билки, за да съчетаете най-добрите им свойства.

1. Зелен Чай за топене на мазнинтие

Зелен-чай-за-отслабване

Тъй като: Отключва мастните клетки

Преди тренировка, заредете с няколко чаши от този чай, ако искате да намалите мастните запаси.

В едно последно 12-седмично проучване, участниците, които комбинират употреба на 4-5 чаши зелен чай всеки ден с 25-минутна тренировка, са загубили средно още два килограма, ако само тренират и не пият чай.

Благодарение на съединенията в зеления чай, наречени катехини, отключват мастната тъкан, като задействат отделянето на мазнини от мастните клетки (особено в корема) и след това ускоряват способността на черния дроб да превръща тази мазнина в енергия.

2. Чай Улонг за отслабване

Чай-Улонг-5-те-най-добри-чайове-за-отслабване

Тъй като: Повишава метаболизма

Улонг, китайско име за „черен дракон“, е лек флорален чай, който, подобно на зеления чай, също е пълен с катехини, които спомагат за насърчаване на загубата на тегло чрез повишаване на способността на тялото да метаболизира липидите (мазнините).

Проучване в китайския вестник за интегративна медицина установява, че участниците, които редовно отслабват чай с олонг, губят 6 килограма в течение на шестседмичния период от време.

Това е 1 килограм на седмица!

3. Ментов чай

ментов-чай-5-начина-за-отслабване-с-чай

Направете си  голяма чаша с успокояващ чай от мента и се усмихнете! Докато някои аромати могат да предизвикат глад (един отдавна измислен номер на кинозамбука), други могат да потиснат апетита ви.

Едно проучване, публикувано в списанието за неврологична и ортопедична медицина, установява, че хората, които консумират мента на всеки 3 часа, губят средно по 6 килограма на месец.

4. Бял чай

бял-чай-с-лимон-отслабване

Тъй като: Предотвратява образуването на нови мастни клетки

Бял чай се изсушава естествено, често на слънчева светлина, което го прави най-малко преработен и богат източник на антиоксиданти сред чайките (до три пъти повече полифеноли, отколкото зеления чай!).

Изследване, публикувано в списанието „Хранене и метаболизъм“, показва, че белният чай може едновременно да увеличи липолизата (разграждането на мазнините) и да блокира адипогенезата (образуването на мастни клетки) поради високите нива на съставките, смятани за активни върху човешките мастни клетки.

5. Чай от джинджифил за отслабване

 Джинджифилът е коренът на цъфтящото растение и обикновено се използва като подправка и ароматизиращ агент.

Учените са установили, че джинджифилът съдържа биоактивно съединение, джингол, което е отговорен за неговата пикантна и характерна миризма, както и неговите противовъзпалителни, антиоксидантни,  глюкозо-сенсибилизиращи и понижаващи кръвното налягане свойства .

Изследователи в Колумбийския университет установяват, че джинджифилът спомага за увеличаване на насищането и повишена термогенеза.

В заключение за чайовете за топене на мазнините

Въпреки че много хора пият чай само за успокояващо действие и при настинка, всяка чаша може да  има и много ползи за здравето.

Замяната на висококалорични напитки като сок или сода с чай може да помогне за намаляване на общия калориен прием и да доведе до загуба на тегло.

Може да прочете също и нашата полезна статия за отслабване с тема: 6-те най-добри чайове за отслабване и премахване на мазнините

Някои проучвания също показват, че някои видове чай могат да помогнат за увеличаване на загубата на тегло, като блокират образуването на мастни клетки.

Освен това, много видове чай са пълни със съединения като флавони и катехини, които могат да помогнат и за отслабване.

Съчетано със здравословна диета и редовно упражнение, чаша или две чай всеки ден може да ви помогне да увеличите загубата на тегло и да предотвратите коремните мазнини.

Krasimir Dimitrov

Красимир Димитров, е част от екипа на zdraveplus.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтове, като healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov
Back to top button